Inspiration realized

Bata Shoe Factory

Location: Batawa, Canada
Client: 
Batawa Development Corporation
Completion:
2018

The adaptive reuse of Bata’s former shoe factory in the Town of Batawa is the centrepiece of a vision to transform the former industrial town into a new model for rural sustainable development. Residential apartments, retail and community uses occupy the original structure, now enhanced with large windows, new balconies and welcoming lobby, reestablishing what was once the centre of Batawa as a destination.

Design Consultant: Dubbeldam Architecture + Design

rendering of the adaptive reuse Bata Shoe Factory project refurbishment into residential apartments
rendering of people enjoying a terrace with cafe and lounge seating under a building's wooden awning and blue sky with green hills in the distance
rendering of the Bata Shoe Factory residential renovation's new lobby with wooden ceiling and elevator bay, and steel encased feature stair
rendering of people enjoying a terrace with cafe and lounge seating under a building's wooden awning and blue sky with green hills in the distance
rendering of the Bata Shoe Factory residential renovation's new lobby with wooden ceiling and elevator bay, and steel encased feature stair
architectural sketch of the Bata Shoe Factory adaptive reuse project's facade
architctural sketch of a lobby with wooden ceiling and walls, curving feature stair and elevator bank
architectural sketch of the ground floor plan of the proposed Bata Shoe Factory Renovation